Βοηθώντας οικογένειες και φίλους να τιμήσουν τον αγαπημένο τους

Ανθοστολισμοί


Η προσφορά λουλουδιών στους αποθανόντες είναι ένα έθιμο που οι ρίζες του χάνονται στους αιώνες. Σύμφωνα με την παράδοση και τα ταφικά έθιμα, κατά την τέλεση της κηδείας, οι παρευρισκόμενοι έπρεπε να προσφέρουν στον αποθανόντα λουλούδια κομμένα αποκλειστικά από την αυλή του σπιτιού τους ως τελευταίο αντίο, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αγάπη τους και την σχέση που τους συνέδεε με το νεκρό.

Τα γραφείο Τελετών Άγγελος, αναλαμβάνουν να ανθοστολίσουν το τελευταίο ταξίδι του αγαπημένου σας. Λουλουδένιοι σταυροί για το φέρετρο, στεφάνια, μπουκέτα, μαξιλάρια λουλουδιών και καλάθια θα δημιουργήσουν μια ατμόσφαιρα αγαλλίασης, ηρεμίας και θαλπωρής κατά την τελετή.

Τα λουλούδια αποτελούν μέρος της τελετής της κηδείας και του μνημοσύνου για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος, όμως, είναι ότι αποτελούν ένα μέσο έκφρασης των συναισθημάτων σε στιγμές που τα λόγια είναι δύσκολα ή και περιττά. Τα λουλούδια έρχονται να καλύψουν αυτή τη δυσκολία. Είναι μια έκφραση αγάπης, συμπάθειας, σεβασμού και συμπαράστασης στους συγγενείς και στους αγαπημένους.

Οι περισσότεροι επιλέγουν τα λουλούδια που θα προσφέρουν με βάση τις προτιμήσεις του εκλιπόντος. Η προσφορά των αγαπημένων του λουλουδιών θεωρείται έτσι ένα τελευταίο δώρο, τη στιγμή του αποχαιρετισμού. Παρ’ όλα αυτά υπάρχουν και κάποιοι συμβολισμοί στα λουλούδια που προσφέρονται στις τελετές της κηδείας και του μνημοσύνου.

Τα λευκά  αποτελούν την πρώτη επιλογή και υποδηλώνουν ότι η ψυχή θα ταξιδέψει σε ένα πιο ήρεμο και γαλήνιο μέρος, σε μια ειρηνική αθωότητα ενωμένη με την αγάπη του Κυρίου. Τα τριαντάφυλλα είναι εξίσου συνηθισμένη επιλογή, κατάλληλα για την περίσταση. Κάθε χρώμα τριαντάφυλλου έχει και ένα διαφορετικό συμβολισμό: τα λευκά υποδηλώνουν την αγνότητα, την αθωότητα και την πνευματικότητα της στιγμής, τα κόκκινα είναι η κλασική επιλογή για να τονιστεί η αγάπη προς το πρόσωπο που αποχαιρετάτε, τα κίτρινα συμβολίζουν τη φιλική σχέση (γι’ αυτό και προτιμώνται συνήθως από καρδιακούς φίλους), ενώ τέλος τα σκούρα ροζ εκφράζουν τις ευχαριστίες προς  τον αποθανόντα.

Τα λουλούδια αποτελούν τον κατάλληλο στολισμό για τις επώδυνες αυτές στιγμές του αποχαιρετισμού. Δημιουργούν μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς, που θα ολοκληρώσει τη σχέση με τον άνθρωπό μας που έφυγε από τη ζωή, οικοδομώντας ζεστές αναμνήσεις και μνήμες.

Add Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Style switcher RESET
Body styles
Color scheme
Color settings
Link color
Menu color
User color
Background pattern
Background image